Наказ про обов’язкову вакцинацію оскаржили в ОАСК

Наказ про обов’язкову вакцинацію оскаржили в ОАСК

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва просять визнати протиправним наказ Міністерства охорони здоров’я про затвердження переліку професій, працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації. 

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

“Суд просять визнати протиправним наказ МОЗ про затвердження переліку професій, працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації. Відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва. Позивачем зазначений – Дмитро Ламза”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що позивач просить ОАСК визнати протиправним та нечинним наказ Міністерства охорони здоров’я України від 4 жовтня 2021 року “Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням”. Окрім того, до суду надійшла заява про забезпечення позову, де позивач просить ОАСК зупинити дію відповідного наказу МОЗ.

Читайте також: У наказі МОЗ про обовязкову вакцинацію буде дві категорії професій – Малюська

Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за даним адміністративним позовом та з’ясовує наявність правових підстав для вжиття заходів його забезпечення.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом від 4 жовтня 2021 № 2153 затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

Читайте також: Обов'язкова вакцинація: Ляшко пояснив, що чекає незгідних

Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів та закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-