Субсидію не отримали майже 200 тисяч українців, які «провалили» перевірку

Субсидію не отримали майже 200 тисяч українців, які «провалили» перевірку

Укрінформ
В Україні внаслідок верифікації близько 200 тисяч домогосподарств не пройшли перевірку і не отримали субсидію, але не втратили право на неї.

Як передає Укрінформ, про це розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко, інформує пресслужба відомства у Фейсбуці.

“Близько 200 тисяч домогосподарств з 2,5 мільйона, які перевірялися цього року, не пройшли верифікацію. Але це не означає, що вони втратили право на субсидію, адже ситуація може змінюватись. Наприклад, може зменшитися сума заощаджень на депозитному рахунку або ж непрацююча раніше людина працевлаштувалась”, – зауважив Музиченко.

Серед причини відмови у призначенні субсидій, як розповів урядовець, - наявність депозитів понад 100 тис. грн, 2-3 і більше житлових приміщень у власності, або наявність працездатних членів сімей, які роками ніде не працюють і не перебувають на обліку у центрі зайнятості.

Читайте також: У Мінсоцполітики запевняють, що на субсидії цього року коштів достатньо

Музиченко підкреслив, що використання коштів платників податків має бути адресним і всі домогосподарства, які дійсно потребують субсидій, будуть їх отримувати.

За його словами, у середньому рівень оплати житлово-комунальних послуг одержувачами субсидій складає майже 98%, тоді як в цілому по країні цей показник в окремі періоди може становити 87-88%.

Читайте також: Як оформити субсидію, коли є борги - роз’яснення Мінсоцполітики

Також заступник міністра пояснив, що субсидію можна отримати навіть у випадку наявності заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, простроченої понад три місяці. Для цього потрібно лише укласти договір про реструктуризацію цієї заборгованості з надавачами комунальних послуг, перед якими існує борг.

Як повідомлялося, на початку жовтня Верховна Рада ухвалила зміни до бюджету на 2021 рік, що передбачають виділення додаткових 12 мільярдів гривень на субсидії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-