У Мінсоцполітики запевняють, що на субсидії цього року коштів достатньо

У Мінсоцполітики запевняють, що на субсидії цього року коштів достатньо

Відео
Укрінформ
Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко поінформував, що виділених коштів на субсидії на цей рік абсолютно достатньо.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в ефірі програми «Підсумки. LIVE», частину відео з якої публікує пресслужба Міністерства соцполітики.

«Додатково 12 мільярдів гривень на субсидії в цьому році виділено», - сказав Музиченко.

Він додав, що під час розрахунків бралося до уваги і те, що в карантинних зонах, згідно з рішенням Кабінету Міністрів, розрахунок субсидій проводиться за спеціальними нормативами. «Тому на цей рік нам коштів абсолютно достатньо», - зазначив заступник міністра.

Він додав, що загальними правилами призначення житлової субсидії передбачається, що якщо у людей є заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг понад 3 місяці, то субсидія на загальних умовах не призначається. «Але передбачено також те, що людина, не згодна з такою заборгованістю, може її оскаржити, і в період оскарження вона буде отримувати субсидію. Також передбачено те, що людина може оформити договір реструктуризації, залежно від того, який це обсяг заборгованості, за який термін вона утворилася, скільки людина може сплачувати. Коли такий договір реструктуризації уже укладений, субсидія у поточному режимі буде призначена», - розповів Музиченко.

Він зауважив, що серед типових причин відмов у наданні субсидій – наявність депозитів у бажаючих оформити субсидію, наявність двох, трьох і більше житлових приміщень. «В багатьох випадках є розуміння того, що багато працездатних членів сім’ї, які ніде не працюють системно, роками і не перебувають на обліку в центрі зайнятості», - додав урядовець.

Читайте також: Субсидія: як перевірити, чи є у вас заборгованість

За його словами, наразі понад 200 тисяч домогосподарств втратили субсидію після проходження перевірки на право призначення допомоги.

Як повідомлялося, на початку жовтня Верховна Рада ухвалила зміни до бюджету на 2021 рік, що передбачають виділення додаткових 12 мільярдів гривень на субсидії.

11 серпня 2021 року Кабінет Міністрів подовжив дію спеціальних соціальних нормативів при розрахунку субсидій для регіонів, які з початку опалювального сезону опиняться в червоній зоні епіднебезпеки у разі нової хвилі розповсюдження коронавірусної хвороби.

Таким чином, при розрахунку субсидії збільшено на 50% соціальні нормативи користування електричною енергією, холодною та гарячою водою, водовідведенням та природним газом для приготування їжі і підігріву води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-