Зеленський вшанував пам'ять полеглих у Другій світовій війні

Зеленський вшанував пам'ять полеглих у Другій світовій війні

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський ушанував пам’ять загиблих за Україну з нагоди 77-ї річниці визволення від фашистських загарбників.

Про це він написав на своєму Телеграм-каналі, повідомляє Укрінформ.

«77 років тому нацистських окупантів було вигнано з української землі. Вічна пам'ять усім, хто віддав за неї життя! Вічна слава всім її захисникам!», - зазначив Зеленський.

Президент також опублікував світлину з покладання квітів до Вічного вогню.

Пізніше у ОП проінформували, що Президент разом з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком, а також керівником свого Офісу Андрієм Єрмаком взяли участь у церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата у парку Вічної Слави в Києві.

Воїни почесної варти встановили вінок біля Вічного вогню.

Читайте також: На Запоріжжі вшанували пам’ять загиблих на сході України невідомих бійців

«Роки нацистської окупації України – жахливий, чорний період нашої історії. Її наслідками стали понад 700 зруйнованих міст і містечок, майже 30 тисяч українських сіл. Сотні сіл були спалені разом із жителями. Тисячі зруйнованих лікарень і шкіл. Голокост. Бабин Яр у Києві, Янівський концтабір у Львові, Дробицький Яр у Харкові, Богданівка на Миколаївщині… Мільйони жертв. Мільйони остарбайтерів. Мільйони скалічених доль. І це – мільйони причин, чому ми, українці, завжди пам’ятатимемо воїнів, які загинули в тій жахливій війні, та чому схиляємо голови перед співвітчизниками, які своїм героїзмом зробили неоціненний внесок у встановлення миру, стали прикладом для нового покоління українських захисників і захисниць, які боронять Україну на Сході», –підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 28 жовтня відзначається День визволення від фашистських загарбників, присвячений вигнанню військ нацистської Німеччини з території України 1944 року.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-