Вакцинація допомагає не потрапити до «червоної» зони – заступник керівника ОП

Вакцинація допомагає не потрапити до «червоної» зони – заступник керівника ОП

Укрінформ
Вакцинація допомагає регіону не потрапити до «червоної» зони карантину.

На цьому наголосив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, під час робочої поїздки на Херсонщину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вакцинація допомагає не потрапити до червоної зони. Наприклад, на Полтавщині, де я нещодавно був, понад 50% людей вакциновані, і вони досі у жовтій зоні. Зайнятість ліжко-місць у них – 60%. Реанімація взагалі не зайнята так, як у деяких областях. Саме тому треба йти й вакцинуватися», – зазначив Тимошенко.

Під час поїздки він інспектував розгортання мобільного госпіталю Державної служби України з надзвичайних ситуацій для прийому хворих на COVID-19, який почне діяти на базі Каховської центральної міської лікарні імені родини Панкеєвих.

Читайте також: При вакцинації 70% населення карантинні обмеження можна буде знімати - Шмигаль

Мобільний госпіталь складається з 35 наметів та модулів, 24 з яких – палати для пацієнтів та блок інтенсивної терапії. Госпіталь автономний, забезпечений електрогенераторами, тепловими гарматами та баштами освітлення. Його запуск дасть змогу посилити потужності лікарні на 120 ліжко-місць для хворих із коронавірусом.

У Каховці розраховують на мобільний госпіталь / Фото: Ірина Староселець

«Мобільний госпіталь ДСНС позавчора прибув до Херсонщини для підсилення, адже ситуація з COVID-19 в області викликала багато питань і потрібна була допомога держави. Тому було ухвалено рішення Кабінетом Міністрів разом з Офісом Президента, Міністерством охорони здоров’я, що саме сюди поїде мобільний госпіталь ДСНС», – сказав Тимошенко представникам ЗМІ після огляду госпіталю.

За його словами, підготовчі роботи тут тривають два дні, і вже незабаром госпіталь зможе приймати хворих і допоможе стабілізувати епідемічну ситуацію в Каховці та прилеглих населених пунктах.

Заступник керівника ОП також наголосив, що Кабінет Міністрів та Офіс Президента окремо щодо кожного регіону контролюють питання виплати медикам доплат за роботу з хворими на коронавірус, «щоб не було жодної заборгованості».

Читайте також: Іще сім областей переходять у «червону» зону з 30 жовтня

За його словами, загалом по країні питання оплати роботи лікарів не стоїть, виняток можуть становити поодинокі випадки, як, наприклад, Олешківська лікарня, котру лише з 15 жовтня керівник робіт додав до переліку «ковідних» медзакладів, і щойно головний лікар підготує пакет необхідних документів і підпише контракт з Національною службою здоров'я України, медики цієї лікарні почнуть отримувати доплати за роботу з хворими на COVID-19.

Як повідомлялося, за останню добу в Україні зафіксовані 22 574 нових підтверджених випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 1 532, медпрацівників – 399).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-