При вакцинації 70% населення карантинні обмеження можна буде знімати - Шмигаль

При вакцинації 70% населення карантинні обмеження можна буде знімати - Шмигаль

Укрінформ
Пандемію COVID-19 в Україні поборють, коли вакцинується 70% населення, і тоді в державі можна буде знімати карантинні обмеження.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки на Донеччину, передає кореспондент Укрінформу.

"Держава витратила мільярди гривень з державного бюджету на те, щоб доставити вакцини в Україну... 70% вакцинованого населення - це означає, що пандемію буде поборено і ми зможемо знімати обмеження в державі", - сказав Шмигаль.

Він додав, що прикладом є місто Моршин, де весною на 70%, а станом на зараз на 75%, провакциновано населення і так має бути по всій країні, щоб не було локдаунів. За словами Шмигаля на даний час у Моршині з населенням майже 4 тисячі є 22 хворих на COVID-19, з них 8 вакцинованих і хворіють у дуже легкій формі і в лікарні жодного хворого з COVID-19 немає.

Читайте також: «Рівняємось на Моршин»: соцмережі вибухнули мемами про масову вакцинацію у місті

"Ми рахуємо, що 24 мільйони (громадян - ред.) - це доросле населення, яке мало би вакцинуватися на 100%, тобто 70% і більше - це хоча би 20 млн людей, яких хочемо провакцинувати до кінця року", - сказав ШМигаль.

Глава уряду додав, що на тиждень щонайменше 1,5 млн українців мають вакцинуватись, щоб до кінця року провакцинувати більшість дорослого населення.

Крім того, глава уряду зауважив, що план вакцинації проти COVID-19 в Україні виконується, примусової вакцинації не буде, але одним із стимулів для населення вакцинуватись є бажання обійти обмеження червоних зон карантину.

Читайте також: В Україні не планують запроваджувати локдаун - Шмигаль

Як повідомлялося, за інформацією МОЗ, від початку вакцинальної кампанії щеплено 9 363 493 людини, з них отримали одну дозу – 9 363 491 людина, повністю імунізовані та отримали дві дози – 7 138 082 людини (із них дві особи отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 16 501 573 щеплення.

За минулу добу 291 293 людини вакциновано проти COVID-19. Одну дозу отримали 212 013 людей, повністю імунізовані - 79 280 людей.

Читайте також: В Україну привезуть 13,5 мільйона доз Pfizer до кінця року

Як додали у МОЗ, 94% госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня – невакциновані.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-