СБУ запобігла розкраданню майже мільярда гривень із «ковідного» фонду

СБУ запобігла розкраданню майже мільярда гривень із «ковідного» фонду

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України запобігла розкраданню майже мільярда гривень зі спецфонду боротьби з COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ

"Служба безпеки України системно протидіє злочинам, пов’язаним із пандемією COVID-19. Робота ведеться з початку поширення коронавірусу, при чому за декількома напрямками. Загалом, з початку пандемії, зусиллями СБУ вдалося запобігти розкраданню COVID-коштів на майже 1 млрд грн", - ідеться в повідомленні.

Як зазначають в СБУ, значною мірою, такого результату вдалося досягти завдяки роботі на випередження – коли спецслужба спрацювала на етапі «злочинних намірів» і не допустила фактичного розкрадання коштів.

"СБУ викрила десятки фактів розкрадань на будівництві лікарень. Це стосується як корупційних схем при будівництві нових відділень для прийому хворих на COVID-19, так і махінацій на закупівлі медичного обладнання для лікарень, які задіяні в боротьбі з коронавірусом", - повідомляють у службі.

У ході спецоперацій були вилучені 200 тонн підроблених антисептиків, а також припинені виготовлення та продаж населенню небезпечних для здоров’я громадян фальсифікованих засобів дезінфекції.

Також триває системна робота СБУ в кіберсфері. Так, з початку пандемії були заблоковані 3 тис. ресурсів поширення дезінформації про коронавірус та сотні спроб фальсифікацій медичних баз даних (за одну спробу фальсифікації можна вносити необмежену кількість псевдовакцинованих людей).

Читайте також: У столичній лабораторії «штампували» за гроші підроблені COVID-сертифікати

Крім того, правоохоронці постійно припиняють схеми підробки ПЛР-тестів та свідоцтв про вакцинацію.

СБУ закликає українців відповідально ставитися до загрози COVID-19.

"Ми дбаємо про вашу безпеку, а вас просимо подбати про своє здоров'я та здоров'я своїх близьких", - наголошують у Службі безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, у Сумській області кіберфахівці Служби безпеки України заблокували схему продажу фейкових сертифікатів про вакцинацію від COVID-19. Організаторами виявилися сімейні лікарі одного з районних медзакладів регіону та місцевий житель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-