Українській сфері інформаційної безпеки не вистачає координації - військовий експерт

Українській сфері інформаційної безпеки не вистачає координації - військовий експерт

Укрінформ
Необхідно створити структуру, яка скоординує зусилля всіх структур, цивільних та військових, що працюють у сфері інформаційної безпеки України.

Про це заявив під час форуму Україна 603,7. Херсон «Південь України - Нива Європи» на підпанелі, присвяченій інформаційній обороні, капітан 2 рангу Андрій Іваніченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні справа інформаційної безпеки в державі залишається, я, може, кажу страшні речі, справою безсистемною, справою ідеалістів, справою фанатиків у гарному розумінні слова. Але системної роботи держави, як і в попередні роки після 2014 року, так і зараз, немає. Кожен щось робить на своєму місці, а системної роботи немає», - зазначив Іваніченко.

Читайте також: В Україні розпочався тиждень медіа- та інформаційної грамотності

За його словами, все ж можна протидіяти Росії, що веде проти України планову системну роботу в інформаційному просторі, попри те, що ворог вкладає величезні кошти у пропаганду. На думку Іваніченка, українське суспільство може ситуацію змінити навіть з огляду на невеликі ресурси.

«Але має бути єдиний координувальний робочий орган», - сказав він.

Як прозвучало під час обговорення на форумі, наразі є певна децентралізована вертикаль інформаційної безпеки України й необхідно подумати, як її певним чином централізувати.

Читайте також: В Україні планують створити центр захисту енергетичної інфраструктури від кібератак

Як зазначив Іваніченко, в тому, що стосується створення радіо чи телевізійного контенту, що спрямований на тимчасово окуповані території України, необхідно враховувати ментальність тих, для кого цей контент виготовляється - людей, які перебувають під впливом потужної системи російської пропаганди. Наразі, на його думку, цю ментальність не враховують.

За його словами, необхідно внести сумнів, критичність у сприйнятті мешканцями окупованих територій інформації, яку ті отримують від Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-