Українського політв'язня Марченка етапували до Москви

Українського політв'язня Марченка етапували до Москви

Укрінформ
Олександр Марченко, український політв'язень у Росії, минулої п'ятниці був етапований до Москви, де 16 листопада у Верховному суді РФ розглядатиметься його касаційна скарга на вирок.

Про це його дружина Катерина Марченко повідомила кореспондентові Укрінформу.

«Коли Олександра поставили перед вибором їхати на розгляд його касаційної скарги 16 листопада до Москви або спокійно залишатися в колонії в очікуванні на рішення, він обрав поїздку. У тому числі тому, що хоче особисто представляти свою точку зору і нарешті бути почутим», - сказала дружина.

За її словами, етапування розпочалося минулої п'ятниці, і тепер якийсь невизначено довгий час її чоловік буде недоступним для спілкування. Наскільки знає Катерина Марченко, пігулки, які треба приймати Олександру, він зміг узяти із собою. Занепокоєння викликає те, що 30 жовтня -7 листопада в Росії через чергову хвилю коронавірусу оголошено неробочими днями. При цьому не виключено, що вони можуть бути подовжені або в Росії взагалі оголосять локдаун через погіршення ситуації.

Читайте також: Біля «суду» в окупованому Сімферополі затримали 21 кримського татарина

«Користуючись нагодою, хочу щиро подякувати всім, хто брав участь у флешмобі #FreeMarchenko, який ми проводили 7-11 жовтня, до 50-річчя Сашка! Це був наш найкращий день народження за той час, що він ув'язнений. Багато вітань я зачитала йому по телефону. Це допомогло створити позитивний настрій перед етапуванням», - зазначила дружина політв'язня.

Як повідомлялося раніше, після операцій, перенесених ще до арешту та засудження, українському політв'язню Марченку для підтримки життя та здоров'я потрібно регулярно приймати пігулки.

Олександра Марченка 17 грудня 2018 року затримало «МДБ ДНР». 2 місяці він перебував у донецькій «Ізоляції», де піддавався тортурам. Згодом чоловіка відвезли на неконтрольовану ділянку кордону України та РФ та передали представникам ФСБ РФ.

26 листопада 2020 року Марченка, звинуваченого в РФ у переміщенні продукції військового призначення та шпигунстві, засудили до 10 років позбавлення волі.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Марченка політв'язнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-