Венедіктова сказала, скільки в Україні нелегальних «стволів»

Венедіктова сказала, скільки в Україні нелегальних «стволів»

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявляє, що в Україні налічується від 3 до 5 млн одиниць нелегальної зброї.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генпрокурора повідомляє у Телеграмі. 

Сьогодні в ОГП відбулася спільна нарада керівників правоохоронних та інших державних органів з питань стану протидії кримінальним правопорушенням у сфері незаконного обігу зброї, бойових припасів та вибухових речовин, наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, а також торгівлі людьми.

«Ефективна координація і спільні заходи, визначені нами торік сприяли зменшенню кількості кримінальних правопорушень, вчинених із застосуванням зброї - на 20%. На сьогодні ж наше завдання - визначити дієві шляхи протидії незаконному обігу зброї, якої за різними даними в Україні налічується від 3 до 5 мільйонів одиниць, при легальній кількості - понад мільйон. Передусім сприяє розвитку в Україні нелегального ринку зброї триваюча збройна агресія Російської Федерації», - зазначила Венедіктова.

Вона також додала, що цьогоріч із незаконного обігу вилучено лише близько 1,3 тис. одиниць вогнепальної зброї.

Читайте також: Короткоствольна зброя в Україні ще кілька років залишиться під забороною - депутат

Генпрокурор звернула увагу, що потребує активізації стан боротьби з оргзлочинністю щодо торгівлі зброєю.

За її словами, особливу увагу також слід приділити виявленню та вилученню прихованих арсеналів зброї, а також дослідженню слідчим шляхом походження виявленої зброї.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зазначив, що пріоритетним питанням для нього є створення повноцінного реєстру зброї, і запевнив, що такий буде створений найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-