З Афганістану хочуть повернутися ще близько 130 українців

З Афганістану хочуть повернутися ще близько 130 українців

Укрінформ
Евакуації з Афганістану наразі потребують близько 130 українців, за місяць понад 30 громадян та членів їхніх сімей виїхали з країни самостійно.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час години спілкування у Твітері.

«Зараз близько 130 хочуть повернутися. Опрацьовуємо безпечні шляхи виїзду. Ми своїх у біді за кордоном не кидаємо і вже неодноразово це довели.Виїжджають і самостійно. За місяць понад 30 громадян та членів їхніх сімей самостійно залишили Афганістан», - написав Кулеба.

Читайте також: Україна планує черговий евакуаційний рейс з Афганістану

Як повідомлялося, 23 вересня до Києва прибув літак з евакуйованими з Афганістану 96 громадянами України та інших країн, зокрема студентами, на прохання Ватикану.

Загалом Україна евакуювала з Афганістану понад 650 осіб. Серед них були громадяни України й інших держав, у тому числі представники ООН, члени правозахисних організацій, працівники видань Global Mail, USA Today, The Washington Post, Stars and Stipes та інші, а також особи, які співпрацювали з коаліційним контингентом.

Хоч Україна не мала свого миротворчого контингенту в Афганістані, вона посіла восьме місце за кількістю врятованих людей з-поміж країн Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-