Спілкування з владою на КПВВ: Радбез доручив Мінцифри розробити інструмент

Спілкування з владою на КПВВ: Радбез доручив Мінцифри розробити інструмент

Укрінформ
Рада національної безпеки й оборони доручила Міністерству цифрової трансформації розробити інструмент для забезпечення прямої комунікації людей, які перетинають лінію розмежування, з органами влади України.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов на брифінгу за підсумками засідання РНБО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Питання було, у який спосіб налагодити конституційні права на окупованих територіях відносно тих людей, які перетинають лінію розмежування на тих КПВВ, які розташовані на території Донецької і Луганської областей, частини з них - на території Херсонської області, для того, щоб відкрити пункти там, де вони могли б мати пряму комунікацію безпосередньо з представниками влади, з Президентом, з Кабінетом Міністрів, з іншими органами центральної та місцевої влади», - зазначив Данілов.

За його словами, Мінцифри було доручено упродовж двох тижнів розробити технічне завдання для такого продукту.

Читайте також: Спецпредставник ЄС Гілмор відвідав зону ООС

«І через два тижні, коли на засіданні Ради нацбезпеки й оборони буде розглянутий такий інструмент, найближчим часом його запровадити, щоб у людей була можливість спілкування з усіма органами, які є в нашій країні, включно з Президентом», - пояснив секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання 22 жовтня Рада національної безпеки та оборони доручила Кабінету Міністрів опрацювати можливість постачання до Європи додатково щонайменше 55 млрд кубометрів газу на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-