В Україні кількість виробників медкисню зросла до 22

В Україні кількість виробників медкисню зросла до 22

Укрінформ
В Україні на сьогодні діє 22 ліцензованих виробники медичного кисню (рідкого та газоподібного).

Про це сказав журналістам перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда, передає кореспондент Укрінформу.

"В Україні загалом зараз є 22 ліцензованих виробники рідкого і газоподібного кисню, і фактично всі ці фірми одночасно є і постачальниками цього кисню. Було 16, а стало 22. Ми провели роботу, особливо під час другої хвилі коронавірусу, яка була навесні", - сказав Комаріда.

Він зазначив, що за умови різкого зростання захворюваності і госпіталізацій виникають певні логістичні збої в системі, але кисень є в достатній кількості і доставляється він по всіх лікарнях, які цього потребують.

Читайте також: Із початку року в Україні закупили медичного кисню майже на 180 мільйонів

Комаріда додав, що МОЗ також відпрацювало з Мінінфраструктури питання отримання дозволів на ввезення кисню з Польщі, і зараз кисень з Польщі частково надходить в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що споживання медичного кисню одним пацієнтом, інфікованим штамом “Дельта”, зросло у п'ять-шість разів, порівняно з госпіталізованими у попередні хвилі пандемії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-