Споживання кисню одним пацієнтом з Delta-штамом зросло в 5-6 разів – Ляшко

Споживання кисню одним пацієнтом з Delta-штамом зросло в 5-6 разів – Ляшко

Укрінформ
Споживання медичного кисню одним пацієнтом, інфікованим штамом “Дельта”, зросло у п'ять-шість разів, у порівнянні із госпіталізованими у попередні хвилі пандемії.

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час виступу у Верховній Раді, повідомляє пресслужба МОЗ.

"Люди, які оперують цифрами та щодня відвідують лікарні, бачать, як зросло у 5-6 разів споживання кисню на одного пацієнта госпіталізованого з “Дельтою”. Середні витрати рідкого кисню в лікарнях на добу у порівнянні з аналогічним періодом квітня 2021 року збільшились вдвічі. Є міста, де споживання кисню сягає 45-50 тонн на добу. Сумарний необхідний розрахунковий піковий кисневий потік по країні: 977 148 (л/хв)”, – сказав Ляшко.

Міністр додав, що для забезпечення потреб у кисні до початку нової хвилі уряд звільнив бізнес від податків та зборів на кисень. Окрім того, була надана можливість використовувати у закладах охорони здоров’я технічний кисень.

Читайте також: Запасу COVID-тестів вистачить щонайменше до другого кварталу 2022 року – Ляшко

За його словами, команда міністерства постійно працювала та працює з підприємствами-виробниками кисню медичного в частині нарощування їх потужностей.

“Наразі два заводи, які займаються виробництвом кисню медичного зупинились на планові регламентні роботи на 10-15 днів. Ще в одного виробника на Західній Україні виникли технічні несправності. І відразу поширилися чутки, що нібито кисню не вистачає. Система не готова. Спростую. Усі пацієнти, які потребують кисневої терапії отримають її”, – сказав Ляшко.

Він додав, що до планових регламентних робіт готувались та спільно із виробниками знайшли їм заміну на цей період.

Читайте також: Ляшко запевняє, що карантинні обмеження на транспорті обґрунтовані

Як повідомлялося, за минулу добу в Україні зафіксували 23 785 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 725 385 осіб, одужало – 2 361 365 осіб, летальних випадків – 63 003, проведено ПЛР-тестувань – 13 854 545.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-