Уряд схвалив постанову про трансплантації кінцівок бійцям АТО/ООС

Уряд схвалив постанову про трансплантації кінцівок бійцям АТО/ООС

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив проєкт постанови “Про внесення змін до Порядку перевезення анатомічних матеріалів людини в межах України, ввезення таких матеріалів на митну територію України та вивезення їх за межі митної території України”.

Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Прийняття проєкту акту забезпечить проведення трансплантацій кінцівок особам, які втратили кінцівки в результаті бойових дій, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і безпосередньо брали участь в антитерористичній операції, брали участь у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсіч і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та дозволить українським лікарям перейняти досвід іноземних колег з проведення таких нескладних операцій для їх подальшої реалізації в Україні”, - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Читайте також: У столиці цьогоріч зробили 13 операцій з трансплантації нирки – КМДА

Зазначається, що станом на сьогодні в Україні не проводять трансплантацій кінцівок, проте близько 1200 військовослужбовців втратили кінцівки та потребують проведення трансплантації.

Проєкт акта розроблено за власної ініціативи Міністерством охорони здоров'я.

Як повідомлялося, у проєкті закону про Державний бюджет України на 2022 рік передбачається закласти 789,5 млн гривень на трансплантацію органів та тканин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-