Перехід з військової кар’єри до цивільної буде врегульовано законодавчо - Лапутіна

Перехід з військової кар’єри до цивільної буде врегульовано законодавчо - Лапутіна

Укрінформ
Створення державної програми переходу захисників та захисниць України з військової кар’єри до цивільної врегулюють на законодавчому рівні.

Як передає Укрінформ, про це сказала міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна, повідомляє пресслужба міністерства.

«Як держава ми маємо зробити все на законодавчому і виконавчому рівні, у взаємодії з громадськістю, щоб перехід людей з військової до цивільної кар’єри став реальним інструментом і механізмом», – сказала Лапутіна.

За її словами, у цьому питанні Мінветеранів працює спільно з Міністерством оборони, Міністерством внутрішніх справ та усіма силовими відомствами.

Читайте також: Лапутіна обговорила з представниками МОУ реалізацію ветеранської політики

Вона зазначила, що розробка усіх нормативно-правових актів відбувається в контексті дотримання принципу гендерної рівності, і додала, що одним з інструментів російської гібридної війни є маніпуляції у сфері гендерних питань.

«Вони впливають на великі цільові групи та знижують нашу спроможність захищати державу. Протидія цьому і стратегічні комунікації у питаннях рівних можливостей та подолання стереотипів – це дуже важливо», – сказала Лапутіна.

Читайте також: ОП готує указ, який прискорить повернення військових до цивільного життя – Лапутіна

Як повідомлялося, Міністерство у справах ветеранів посилюватиме співпрацю з Міністерством оборони у напряму формування та реалізації ветеранської політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-