Завершилася четверта спецоперація евакуації українців з Сирії

Завершилася четверта спецоперація евакуації українців з Сирії

Укрінформ
У вівторок, 19 жовтня, завершилася четверта спеціальна операція евакуації українських громадян із Сирії.

Як передає Укрінформ, про це заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомила у Фейсбуці.

«Сьогодні вранці успішно завершилася ще одна спеціальна операція евакуації українських громадян із Сирії. Життя кожного українця та його безпека є найвищою цінністю для нашої держави», - заявила Маляр.

Вона нагадала, що у 2017 році стало відомо, що у двох закритих таборах - Аль Холл і Родж, на території північно-східної Сирії («Сирійського Курдистану») знаходяться громадяни України (жінки та діти).

Читайте також: Операцію з евакуації українців із Кабула здійснила розвідка — Єрмак

Зазначається, що з кінця 2020 року Головне управління розвідки Міністерства оборони України спільно з Міністерством закордонних справ почали проводити спеціальні операції евакуації громадян України з Сирії.

Маляр заявила, що сьогодні, 19 жовтня, проведено четверту таку операцію, яка відбулася за допомоги почесного консула України в Ербілі доктора Фархана.

«Планується фінальна 5-та операція з евакуації. Після чого всі громадяни України будуть повністю евакуйовані з регіону північно-східної Сирії («Сирійський Курдистан»). Наразі там залишається 11 родин громадян України. Всі вони вивезені з табору Аль Холл, підготовлені до евакуації, але знаходяться на карантині», - заявила заступник міністра оборони.

Читайте також: Спецслужби РФ намагалися зірвати евакуацію українців з Афганістану – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, в Україну 31 грудня 2020 року були евакуйовані дві кримські татарки та семеро їхніх дітей, які утримувалися у таборі для біженців закритого типу Рож, розташованому на північному сході Сирії та підконтрольному адміністрації сирійських демократичних сил.

У березні 2019 року голова Меджлісу Рефат Чубаров повідомляв, що 21 жінка і 54 дитини - громадяни України - перебувають у Сирії «у важких умовах на територіях зі зруйнованою інфраструктурою» і просять допомоги щодо повернення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-