Спецслужби РФ намагалися зірвати евакуацію українців з Афганістану – розвідка

Спецслужби РФ намагалися зірвати евакуацію українців з Афганістану – розвідка

Укрінформ
Спецслужби Роійської Федерації намагалися завадити евакуації громадян України з Афганістану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"За наказом спецслужб російські ЗМІ провели спеціальну інформаційну операцію. Вони повідомляли про те, що евакуації українців не буде та що держава покинула своїх громадян напризволяще. Попри небезпеку, яка очікувала на воїнів ще й з боку спецслужб країни-агресора, українські розвідники провели блискучу операцію", - повідомив у телеефірі один із безпосередніх учасників операції з порятунку українців з Афганістану співробітник воєнної розвідки України Олег.

"Нашим громадянам, яких ми забирали, неодноразово надходили пропозиції виїхати до Росії в обмін на заяви, що Україна покинула їх на вірну загибель", – зазначив розвідник.

Читайте також: В Афганістані розстріляли машину з журналістом: троє загиблих

Проте незабаром "відео героїчної та високопрофесійної роботи українських розвідників транслювалося в ефірі провідних світових телеканалів та вкотре підтвердило фейковість російської пропаганди", наголосили у ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня у Страсбурзі член української делегації в ПАРЄ, народний депутат України Рустем Умєров заявив, що Україна допомогла виїхати з Афганістану понад 700 людям.

Фото: gur.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-