Із початку року правоохоронці викрили понад 200 фактів торгівлі людьми

Із початку року правоохоронці викрили понад 200 фактів торгівлі людьми

Укрінформ
Правоохоронці упродовж 9 місяців поточного року викрили понад 200 фактів торгівлі людьми.

Про це сказав заступник начальника управління Департаменту міграційної поліції Національної поліції України Юрій Ганущак на пресбрифінгу в Укрінформі “До Європейського дня боротьби з торгівлею людьми”.

“Якщо коротко щодо статистики, то поліцією за останніх 9 місяців викрито більше 200 фактів торгівлі людьми. До кримінальної відповідальності притягуються понад 70 трафікерів, і вже 130 кримінальних проваджень відносно трафікерів були передані до суду з обвинувальними актами”, - розповів Ганущак.

Також він поінформував, що з початку року підрозділами міграційної поліції припинено діяльність 24 злочинних угруповань, які діяли в сфері торгівлі людьми та експлуатації людей.

“Більша частина цих угруповань дійсно спеціалізувалася на сексуальній експлуатації молодих жінок”, - уточнив Ганущак.

Читайте також: СБУ викрила угруповання, яке «продавало» українських моряків на судна для перевезення нелегалів

За його словами, якщо раніше перевага трафікерів надавалася сексуальній експлуатації жертв торгівлі людьми, то сьогодні це втягнення в злочинну діяльність українців, зокрема, використання їх в наркотрафіку, а також втягнення в злочинну діяльність шляхом перевезення контрабанди, нелегальних мігрантів у країни Європейського Союзу.

18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, започаткований Європарламентом у 2007 році. Щороку сотні тисяч чоловіків, жінок і дітей потрапляють до рук торговців людьми як у себе вдома, так і за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-