Никифоров - про опалювальний сезон: Це один з пріоритетів у діяльності Президента

Никифоров - про опалювальний сезон: Це один з пріоритетів у діяльності Президента

Укрінформ
Тема енергетичної безпеки держави, у тому числі забезпечення опалювального сезону, – один з пріоритетів у діяльності Президента Зеленського.

Про це в ефірі програми «Погляд з Банкової» телеканалу «Дом» сказав прессекретар глави держави Сергій Никифоров, передає Укрінформ.

Відповідаючи на запитання стосовно опалювального сезону - зокрема, чи будуть з теплом школи і лікарні, він зазначив: «Звісно будуть. Усі будуть з теплом».

Говорячи про тарифи для населення, речник Президента уточнив, що про технічні питання і ціни краще запитати у спеціалістів, наприклад, у НАК «Нафтогаз».

«З боку Офісу Президента можу лише сказати, що наразі тема газової, енергетичної безпеки у цілому, енергетичної безпеки країни і конкретно проходження опалювального сезону – це один з головних пріоритетів у діяльності Президента. Він за цим слідкує кожного дня, і звісно, не допустить надзвичайних ситуацій», - додав Никифоров.

Читайте також: Тарифи на газ і тепло для людей не зростуть до кінця опалювального сезону – Президент

Він нагадав, що на Конгресі місцевих та регіональних влад був підписаний Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років, де було зафіксовано, що тарифи для населення та об’єктів соціальної сфери не повинні зрости. Як зазначив Никифоров, діяльність ОП спрямована на дотримання умов цього меморандуму, «і ми будемо допомагати місцевій владі робити все, щоб опалювальний сезон пройшов без ексцесів, абсолютно штатно і без проблем для населення».

«Ця тема порушувалася і на саміті Україна - ЄС. І ми там чітко почули від Європи: що б не сталося, - не замерзнемо. Зокрема, буде можливість реверсу з деяких країн ЄС, тобто, все буде нормально», - підсумував Никифоров.

Читайте також: Зеленський запевняє, що в Україні достатньо газу для споживачів

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів затвердив план дій на виконання меморандуму між урядом, органами місцевого самоврядування та НАК «Нафтогаз України» стосовно сталого проходження опалювального сезону 2021-2022 років.

Окрім незмінності тарифів, у меморандумі, підписаному 30 вересня, зафіксована домовленість про безперебійне постачання газу. У межах фінансової підтримки з боку держави передбачається субвенція громадам з незадовільним індексом податкоспроможності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-