Серед особистих речей Полякова виявили два катетери з бурою речовиною – МВС

Серед особистих речей Полякова виявили два катетери з бурою речовиною – МВС

Укрінформ
Серед особистих речей народного депутата Антона Полякова виявлено два катетери з речовиною бурого кольору. 

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на Міністерство внутрішніх справ, про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

Перший заступник очільника МВС також підтвердив, що слідство встановило наявність метадону у крові нардепа.

"Яким чином в організм народного депутата потрапив метадон - з'ясовує слідство. Хочу наголосити, що під час огляду тіла вже покійного на той момент народного депутата, серед його особистих речей, було виявлено готівку в сумі близько 10 тисяч гривень і 800 доларів США, а також два зразки катетерів із речовиною бурого кольору. Що це за речовина, ми так само досліджуємо", – сказав Єнін.

Читайте також: Слідство у справі Полякова розглядає три версії – речник МВС

Заступник міністра наголосив, що у справі вже проведено велику кількість слідчо-оперативних дій. Він також подякував співробітникам патрульної поліції, які проявили пильність, відреагувавши одразу на порушення Правил дорожнього руху водієм таксі, у якому перебував народний депутат.

«На відео зафіксовано, як поліцейські, чітко виконуючи нормативні вимоги до них, зупиняють конкретний автомобіль, працюють із увімкненими боді-камерами, щоб ні у кого не було потім жодних сумнівів. Усі ці матеріали в подальшому залучені до матеріалів кримінального провадження. Ми бачимо, як поліцейські здійснюють перші реанімаційні заходи. Надалі до них приєдналася швидка. Ми бачимо дефібрилятор", - розповів він.

Читайте також: Що відомо про метадон, який спричинив смерть Полякова

Єнін зазначив, що в справі допитані додаткові свідки. Також з'ясовується, як метадон потрапив до організму Антона Полякова. Крім цього, перший заступник міністра додав, що сам метадон не несе смертельної небезпеки.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 8 жовтня народного депутата Антона Полякова знайшли мертвим у Дніпровському районі Києва. За попередньою інформацією правоохоронців, чоловікові стало зле у таксі. Лікарі швидкої намагались його реанімувати, та врешті констатували смерть. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України з приміткою "Природна смерть".

Речниця Київської міської прокуратури повідомила, що, за попередніми даними, Поляков помер унаслідок гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця. Пізніше стало відомо, що в його організмі експерти виявили метадон. Відтак слідство розглядає дві версії його смерті: або він сам ужив препарат, який, можливо, став причиною смерті, або його отруїли.

Читайте також: Що відомо про чоловіка, який був із Поляковим напередодні смерті

Антон Поляков - підприємець із Чернігова. У Верховну Раду пройшов за списком партії "Слуга народу". Голова підкомітету з питань дотримання антикорупційного законодавства у сфері реформування оборонно-промислового комплексу Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-