У Росії українцю дали три роки за «контрабанду» запчастин до військової техніки

У Росії українцю дали три роки за «контрабанду» запчастин до військової техніки

Укрінформ
Вирок громадянину України Сергію Лівенцову, якого Гагарінський суд Москви засудив до 3 років колонії загального режиму за "спробу контрабанди в ОАЕ елементів військової техніки", набрав законної сили.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на Управління ФСБ по Москві і Московській області.

«Вирок стосовно Лівенцова набрав законної сили», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що за версією російської спецслужби, прийнятої судом, у 2019 році Лівенцов мав намір незаконно придбати обладнання, яке може бути використане при створенні військової техніки (комплектуючий виріб авіаційного двигуна "РД-33", що встановлюється на військові літаки типу "МіГ-29") , з метою його подальшого вивезення в Об'єднані Арабські Емірати. 17 жовтня 2019 року за передачу 8 тис. доларів працівнику підприємства російського оборонно-промислового комплексу Лівенцов був затриманий співробітниками ФСБ на гарячому.

Уперше про вирок українцю Сергію Лівенцову російська преса повідомляла 4 травня. При цьому уточнювалося, що Лівенцов свою вину не визнав і називав цю кримінальну справу провокацією з боку співробітників ФСБ.

Читайте також: У Росії засудили двох «українських шпигунів»

Тоді ж повідомлялося, що вирок оскаржений захистом Лівенцова.

Імовірно, що в повідомленні Інтерфаксу з посиланням на пресслужбу московського УФСБ від 13 жовтня йдеться про набрання вироком щодо Лівенцова законної сили після відхилення поданої апеляції.

Після початку російської агресії в Україні спецслужби РФ регулярно засуджують українських громадян за «контрабанду військової техніки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-