В Україні хочуть запровадити звання «Батько-герой»

В Україні хочуть запровадити звання «Батько-герой»

Законопроєкт
Укрінформ
Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт №6162 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо присвоєння почесного звання “Батько-герой”.

Як передає Укрінформ, текст документа оприлюднено на сайті парламенту.

“Цим законопроєктом пропонується запровадити почесне звання «Батько-герой» задля відзначення ролі батька у сім’ї та вихованні дітей, популяризації відповідального батьківства”, - йдеться у пояснювальній записці.

Читайте також: Гендерні стереотипи вдаряють і по чоловіках - Левченко

Законопроєктом пропонується внести зміни до Закону «Про державні нагороди України» щодо запровадження нового почесного звання «Батько-герой», а також до Закону «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю» та Закону «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» щодо встановлення рівних соціальних гарантій для жінок і чоловіків, які мають звання «Мати-героїня» та «Батько-герой» відповідно.

Очікується, що ухвалення проєкту сприятиме утвердженню гендерної рівності та подоланню гендерних стереотипів у сфері сімейних відносин та вихованні дітей, популяризуватиме відповідальне батьківство в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-