Мінімальна пенсія рідним загиблих в АТО/ООС з 1 січня зросте до 7 800 гривень

Мінімальна пенсія рідним загиблих в АТО/ООС з 1 січня зросте до 7 800 гривень

Укрінформ
Уряд на позачерговому засіданні 11 жовтня підтримав рішення про збільшення мінімальної пенсії рідним загиблих в АТО/ООС з 1 січня 2022 року до 7 800 грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

“Уряд на позачерговому засіданні 11 жовтня підтримав рішення про встановлення з 1 січня 2022 року мінімальної пенсійної виплати на рівні не менше ніж 7800 грн кожному з непрацездатних батьків, дружині (чоловіку) захисників, що загинули в зоні проведення АТО/ООС”, - йдеться в повідомленні.

За словами Прем'єр-міністра, підвищену пенсійну допомогу з наступного року отримають понад 2 тисячі людей, чиї рідні загинули за Україну, боронячи мир та спокій українських осель. Адресна допомога до пенсії надаватиметься їм незалежно від того, чи вже отримують такі виплати інші члени родини.

Читайте також: В Україні з 1 грудня мінімальна пенсія зросте до 2600 гривень

Як повідомляв Укрінформ, 8 жовтня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому зміни до держбюджету-2021, який передбачає збільшення доходів та видатків на майже 40 млрд гривень. Зокрема, це рішення дасть змогу Міноборони виплатити одноразові додаткові види грошового забезпечення військовослужбовцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-