Виділені Міноборони додаткові кошти спрямують на виплати військовим - Таран

Виділені Міноборони додаткові кошти спрямують на виплати військовим - Таран

Укрінформ
Виділені додатково Міністерству оборони кошти будуть негайно спрямовані на виплати військовослужбовцям.

Про це заявив міністр оборони Андрій Таран, коментуючи прийняття Верховною Радою закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», повідомляє Укрінформ із посиланням на МОУ.

Міністр зазначив, що через неврахування у держбюджеті України на 2021 рік додаткових бюджетних асигнувань за фондом оплати праці у загальній сумі 7,1 млрд грн Міноборони не мало змоги профінансувати кошти на виплату одноразових додаткових видів грошового забезпечення військовослужбовцям.

"Міноборони протягом 2021 року неодноразово зверталось до вищих органів виконавчої влади України з ініціативою збільшення фінансового ресурсу на покриття дефіциту в коштах. Зрештою, сьогодні Верховна Рада прийняла в цілому проєкт закону № 6052 про внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2021 рік“. Ми вітаємо це рішення і після підписання закону Президентом України та виділення додаткових коштів невідкладно спрямуємо їх у війська для здійснення належних виплат військовослужбовцям", - сказав Таран.

При цьому він наголосив, що виплати військовослужбовцям щомісячного грошового забезпечення та винагороди за участь в заходах із забезпечення національної безпеки і оборони проводяться своєчасно.

Читайте також: Таран просить Естонію підтримати приєднання України до центру кібероборони НАТО

Водночас Таран заявив про необхідність підвищення у 2022 році розмірів грошового забезпечення військовослужбовцям ЗСУ. За його словами, до бюджетної пропозиції МОУ на 2022 рік за напрямом грошового забезпечення було включено потребу в сумі 93,0 млрд гривень, що на 39,8 млрд гривень більше, ніж у 2021 році. Проте в проєкті Закону «Про Державний бюджет України на 2022 рік» Мінборони за фондом грошового забезпечення враховані видатки на виплату грошового забезпечення в сумі 62,5 млрд гривень, що на 8,9 млрд гривень більше, ніж у попередньому році, або на 11,7 %. Ці додаткові кошти лише дозволять у 2022 році виплачувати військовослужбовцям місячне грошове забезпечення в розмірах 2019-2021 років, винагороду за участь в ООС, індексацію грошового забезпечення, інші обов’язкові виплати та утримувати чисельність військовослужбовців, визначеною відповідним законом.

Міністр наголосив, що МОУ порушило перед Радою національної безпеки і оборони питання щодо необхідності підвищення у 2022 році розмірів грошового забезпечення військовослужбовцям ЗСУ. Згідно з рішенням РНБО від 17 вересня 2021 року, затвердженого Указом Президента, Кабінету Міністрів доручено опрацювати питання щодо підвищення розмірів грошового забезпечення військовослужбовцям ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, 8 жовтня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому зміни до держбюджету-2021, який передбачає збільшення доходів та видатків на майже 40 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-