Посади дерево – захисти дитину: у Міндовкілля розповіли, що роблять для фонду «Таблеточки»

Посади дерево – захисти дитину: у Міндовкілля розповіли, що роблять для фонду «Таблеточки»

Укрінформ
Під час благодійної акції на користь підопічних фонду “Таблеточки”, яка стартувала 16 вересня, висадили майже 400 дерев та зібрали майже 20 тис. гривень.

Як передає Укрінформ, акція відбулася за ініціативи Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів та Державного агентства лісових ресурсів України у рамках програми Президента «Зелена країна», повідомляє пресслужба Міндовкілля.

Зазначається, що благодійна акція об’єднує дві корисні справи: висадження лісу і допомогу онкохворим дітям. Кожна людина може зробити благодійний внесок — 50 гривень за одне висаджене дерево. Лісівники саджають ліс безкоштовно, всі кошти одразу йдуть на користь підопічних фонду «Таблеточки», який вже 10 років допомагає онкохворим дітям та їхнім родинам.

Читайте також: Нацбанк на два тижні продовжив акцію «Монетки дітям»

«Дати шанс дітям на здорове майбутнє та безпечне чисте довкілля – це мета нашої акції. Ми об’єднали зусилля із фондом «Таблеточки», щоб кожен українець, який хоче долучитися до висадки дерев, міг ще й допомогти дітям у боротьбі онкологією. Озеленюючи країну, ми дбаємо про наше спільне майбутнє – протидіємо зміні клімату та її наслідкам, запобігаємо деградації ґрунтів, обмілінню рік, опустелюванню, зберігаємо біорізноманіття, «кондиціонуємо» населені пункти. Справа важлива та варта зусиль і уваги, тож долучайтеся», – розповів міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський.

Як наголошується, 50 гривень – це одне висаджене дерево і одна безпечна крапельниця для дитини. Щоб захистити онкохворих дітей від занесення інфекцій під час тривалих крапельниць, використовують спеціальні шприци з аспіраційною голкою.

Внесення 100 гривень – це два висаджених дерева і три дні боротьби з раком або флакон протипухлинного препарату, що стримує ріст ракових клітин. На курс лікування дитині потрібно 16-24 флакони цих ліків.

Водночас 150 гривень – це три висаджених дерева і ранок під захистом від мікробів або флакон протимікробного препарату. Ліки проти раку вбивають імунітет, тому під час лікування дітям потрібен додатковий захист від мікробів.

Читайте також: «Життя на папері»: у Раді триває виставка, присвячена проблемам онкохворих

Голова Держлісагентства Юрій Болоховець підкреслив, що ліс завжди висаджуєтсья безкоштовно, але в рамках цієї благодійної акції можна ще й допомогти онкохворим дітям через благодійний фонд «Таблеточки».

Засновниця благодійного фонду «Таблеточки» Ольга Кудіненко подякувала організаторам акції за можливість зробити дві добрі справи одночасно: допомогти онкохворим дітям та покращити екологічну ситуацію в країні.

У Міндовкілля нагадують, що взяти участь в благодійній акції можна за формою реєстрації на сайті «Зелена країна». Також можна зареєструватися і долучитися до висадки лісу у своєму регіоні. Під час висадки лісівники безкоштовно нададуть садивний матеріал і проведуть майстер-класи по садінню лісу.

Читайте також: Рада ухвалила постанову про лікування дітей, хворих на діабет

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2021 р. Президент Володимир Зеленський на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Екологія» заявив про запуск проєкту «Зелена країна», у рамках якого планують за 10 років збільшити площі лісів на 1 млн га. Він додав, що для реалізації цієї мети у найближчі три роки в Україні планують висадити 1 мільярд дерев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-