Нацбанк на два тижні продовжив акцію «Монетки дітям»

Нацбанк на два тижні продовжив акцію «Монетки дітям»

Фото
Укрінформ
Національний банк, який на початку вересня спільно з Міністерством освіти та Благодійним фондом «Таблеточки» розпочали благодійну акцію «Монетки дітям», що передбачає збір по всій Україні монет номіналом 25 копійок, продовжили цю акцію до 15 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова Національного банку Кирило Шевченко.

«На початку вересня Національний банк разом із благодійним фондом «Таблеточки» розпочав акцію – «Монетки дітям». Адже такі необхідні для лікування онкохворих дітей гроші вже є, вони просто лежать забуті в гаманцях та шухлядах по всій Україні. Нагадаю, що йдеться про монети 25 копійок, які вже понад рік не є платіжними. Звісно, їх можна обміняти на платіжні, проте великого ажіотажу від українців ми не помітили, тому й запропонували усім подивитися на ці монети під іншим кутом – побачити в них реальну допомогу. Для когось ‒ це життєво необхідні крапельниці, для когось ‒ ліки чи оплата стаціонару. Це реальна зброя проти раку», - написав Шевченко.

Нацбанк на два тижні продовжив акцію «Монетки дітям» / Фото: Кирило Шевченко

Він зазначив, що Нацбанк не ставив за мету лише зібрати гроші, адже акція має великий об’єднуючий та навіть освітній потенціал. Упродовж вересня понад 4000 навчальних закладів та організацій взяли участь у благодійній ініціативі, тисячі й тисячі українців робили свій внесок у спільну справу.

Читайте також: У Львові відкрили найсучасніший в Україні Центр трансплантології

«Ми дуже раді, що така велика кількість навчальних закладів підтримали нас. Окрім безпосередньо збору монет, у деяких школах проводили «Лекції благодійності», під час яких розповідали дітям про те, як важливо допомагати іншим та як допомагати, об’єднуючись. Під час оголошення акції ми визначили термін її проведення – один місяць. Та чим ближче наближався фінал, тим більше колективів і закладів приєднувалися до акції.

Тому сьогодні я з радістю повідомляю, що було вирішено продовжити акцію до 15 жовтня, аби всі учасники встигли здати зібрані монети в банк для перерахунку у фонд «Таблеточки»», - зауважив Шевченко.

Читайте також: Охматдит отримає 24 мільйони на обладнання для реанімаційного відділення немовлят

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк спільно з Міністерством освіти та Благодійним фондом «Таблеточки» з вересня розпочали благодійну акцію «Монетки дітям», яка передбачає збір по всій Україні монет номіналом 25 копійок; зібрані гроші будуть направлені на допомогу онкохворим дітям. Планувалось, що акція триватиме з 1 до 30 вересня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-