Охматдит отримає 24 мільйони на обладнання для реанімаційного відділення немовлят

Охматдит отримає 24 мільйони на обладнання для реанімаційного відділення немовлят

Укрінформ
Кабінет Міністрів перерозподілив понад 24,1 мільйона гривень на придбання обладнання для реанімаційного відділення новонароджених в Охматдиті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МОЗ.

Кабінет Міністрів сьогодні на засіданні прийняв розпорядження “Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров'я на 2021 рік”.

Документ передбачає перерозподіл видатків за програмою “Спеціалізована та високоспеціалізована медична допомога, що надається загальнодержавними закладами охорони здоров'я". Таке рішення дозволяє перерозподілити кошти у сумі понад 24,1 млн грн з видатків споживання на видатки розвитку та використати кошти на придбання Охматдиту обладнання для реанімаційного відділення новонароджених (апарати ШВЛ експерт-класу).

Це стало можливим, оскільки обсяг видатків, передбачений Законом України на введення в Охматдиті додаткового штату та забезпечення його коштами на заробітну плату, був розрахований на 10 місяців, а до кінця бюджетного періоду залишилося менш як чотири місяці. Відповідно, кошти у сумі 24,1 млн могли залишитись невикористаними.

Читайте також: Близько 800 мільйонів передбачили у проєкті бюджету на дитячу та дорослу трансплантологію

Оскільки Охматдит, у зв’язку із введенням в експлуатацію нового лікувально-діагностичного корпусу, потребує дооснащення медичним обладнанням для діагностики та лікування дитячих захворювань та придбання кухонного й господарчого обладнання для харчоблоку, прийняте рішення дасть можливість підвищити доступність якісної спеціалізованої (високоспеціалізованої) медичної допомоги і забезпечити якісне харчування дітей з відповідними санітарно-гігієнічними умовами, зауважили у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-