У Львові відкрили найсучасніший в Україні Центр трансплантології

У Львові відкрили найсучасніший в Україні Центр трансплантології

Фото
Укрінформ
У Львові, в Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, відкрили сучасний Центр трансплантології, аналогів якому немає в Україні. У день відкриття провели пересадку двох нирок.

Як передає Укрінформ, про це повідомила в Фейсбуці голова ГО «Всеукраїнська платформа донорства «іDonor» Ірина Заславець.

«Ми щойно відкрили Центр трансплантології і уже зараз посмертно пересаджуємо нирки! Сьогодні важливий день не лише для нас, а і для всієї української медицини. Вона зробила ще один крок до трансплантаційної незалежності. Центр, який тепер є у нас у Львові, не має аналогів в Україні. В одному місці зосереджені операційні, реанімація і палати. Це комфортні умови і найкраще обладнання», - написала Заславець.

За її словами, вже наступного року у Центрі хочуть подвоїти цьогорічну кількість операцій. У перспективі - робити в рік пів тисячі трансплантацій.

Читайте також: На Прикарпатті вперше провели родинну трансплантацію нирки

“Серед головних наразі завдань - трансплантація легень. Такі операції мають виконуватися в Україні”, - зазначила Заславець.

У Львові відкрили Центр трансплантології / Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

Раніше пресслужба лікарні також повідомила у Фейсбуці про офіційне відкриття Центру трансплантології 25 серпня о 14.00. У новому відділенні презентована також фотовиставка "Час жити". У цьому соціально-інформаційному проєкті навесні взяли участь 14 українців, які отримали шанс на життя завдяки трансплантації органів.

“Тут є 7 реанімаційних та 10 стаціонарних ліжок, а також дві ізольовані операційні. А ще в новому Центрі є свої операційні із новітнім обладнанням”, - розповіли в лікарні.

Львівська обласна клінічна лікарня - одна із найстаріших та найбільших багатопрофільних лікарень в Україні, яка надає високоспеціалізовану медичну допомогу населенню не лише Львівської області, а й інших регіонів України, а також іноземним громадянам. Історія лікарні сягає 1783 р., відколи було відкрито Загальний шпиталь у Львові. Впродовж більш як 230 років лікарня була основним центром медичної допомоги населенню Західного регіону. На базі цієї медустанови створювались перші в Галичині спеціалізовані медичні служби: педіатрія, дерматологія, неврологія, офтальмологія, отоларингологія, урологія, онкологія, нейрохірургія, фтизіатрія, травматологія тощо. На даний час медичну допомогу пацієнтам надають близько 500 лікарів за 38 спеціальностями.

Читайте також: РНБО взялася за якість охорони здоров’я: що планується

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги є у лідерах української трансплантації - від початку 2021 року тут пересаджено 32 органи, а загалом виконано вже 54 трансплантації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-