Канада - про роковини Бабиного Яру: ми всі зобов’язані про це пам’ятати

Канада - про роковини Бабиного Яру: ми всі зобов’язані про це пам’ятати

Укрінформ
Трагедія Бабиного Яру демонструє те, наскільки небезпечною може бути байдужість до вчинення актів ненависті.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це з нагоди 80-их роковин трагедії Бабиного Яру заявив міністр закордонних справ Канади Марк Гарно.

“Ми вшановуємо пам’ять тих, хто загинув й тих, хто пережив цю трагедію. Їх історії служать сумним нагадуванням про небезпеку байдужості й бездіяльності перед лицем ненависті. Бабин Яр також нагадує про наш індивідуальний та колективний обов’язок пам’ятати, запобігати й протидіяти антисемітизму й масовим злочинам”, - сказав Гарно.

Він наголосив, що в наш час “антисемітизм досі живий”. “Хоча його нові й відроджені форми змінили те, як ми протистоїмо цій збоченій ідеології, Канада продовжує непохитно кидати виклик антисемітизму як вдома, так і закордоном, розбудовуючи більш справедливі та інклюзивні суспільства”, - зазначив міністр.

Гарно додав, що “уряд Канади рішуче налаштований й надалі зміцнювати зусилля із просування знань про Голокост, його пам’ять та вивчення, а також протистояти антисемітизму, як ключовим елементам просуванню й захисту прав людини всередині країни і за її межами”. “Ненависті не вдасться здобути перемогу”, - наголосив він.

Читайте також: Штайнмаєр на заходах у Бабиному Яру: «Мені важливо сьогодні бути тут»

Як повідомлялося, 6 жовтня ввечері на території Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» відбуваються заходи до 80-их роковин трагедії.

Участь у них беруть президенти України, Ізраїлю та Німеччини, інші іноземні гості.

Під час Другої світової війни нацисти, які зайняли Київ, використовували урочище Бабин Яр як місце масових розстрілів цивільного населення, головним чином євреїв. 29 вересня 1941 року за наказом окупаційної адміністрації все єврейське населення було зобов'язане з'явитися до Бабиного Яру. Людей групами проводили через пропускний пункт, після чого заганяли на край яру і розстрілювали. Цього та наступного дня жертвами розправи стала 33 771 особа.

Загалом масові вбивства в урочищі тривали до самого відходу нацистів з міста. За офіційними даними, в Бабиному Яру розстріляли близько ста тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-