У Постійному представництві України при ООН вшанували жертв Бабиного Яру

У Постійному представництві України при ООН вшанували жертв Бабиного Яру

Фото
Укрінформ
У середу, 6 жовтня, у Постійному представництві України при ООН у Нью-Йорку відбулася церемонія вшанування жертв трагедії Бабиного Яру.

Як передає Укрінформ, у заході взяли участь українські та ізраїльські дипломати постійних місій при ООН, а також представники американських єврейських організацій, зокрема Американського єврейського конгресу та Світового єврейського конгресу.

Постпред України при ООН Сергій Кислиця навів дані щодо масових страт десятків тисяч євреїв, а також українців, ромів та представників інших етнічних спільнот, учасників руху проти окупації, військовополонених та духовенства. Так, 29–30 вересня 1941 року, напередодні єврейського свята Йом Кіпур нацисти стратили у Бабиному Яру 33 771 єврея.

За словами Кислиці, для привернення уваги міжнародної спільноти до цієї трагедії, постпреди України та Ізраїлю при ООН звернулися до Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша та голови Генеральної Асамблеї ООН Абдули Шахіда із закликом вшанувати жертв масових розстрілів у Бабиному Яру у зв’язку з 80-ми роковинами масових розстрілів.

Читайте також: Штайнмаєр на заходах у Бабиному Яру: «Мені важливо сьогодні бути тут»

На завершення церемонії присутні взяли участь у молитві та запалили свічки у пам’ять про загиблих.

Як повідомлялося, цього дня в Києві за участю міжнародних делегацій відбулися заходи, приурочені до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-