НАЗК представило Антикорупційний портал

НАЗК представило Антикорупційний портал

Фото, відео
Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції презентувало Антикорупційний портал, який допомагатиме виявляти корупційні ризики у діяльності органів влади.

Проєкт презентували в Укрінформі керівники НАЗК.

Представляючи Антикорупційний портал, голова НАЗК Олександр Новіков розповів, що він насамперед для антикорупційних уповноважених, а також органів влади, громадських активістів та журналістів.

“Новий ІТ-продукт Антикорупційний портал спрямовано насамперед для автоматизації й покращення роботи антикорупційних уповноважених. Водночас його призначено для керівників органів влади, бізнесу, громадян, представників ЗМІ. Завдяки цьому порталу можна зрозуміти суть і важливість антикорупційних процесів в організаціях. Для громадян і ЗМІ він стане помічником у контролі за усуненням ризиків діяльності органів влади”, - сказав Новіков.

Як розповів керівник Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК Сергій Деркач, портал має полегшити роботу антикорупційних уповноважених і налагодити їхню співпрацю з НАЗК, водночас надасть громадськості широкі можливості контролю за антикорупційною роботою органів влади.

“Громадяни зможуть перевіряти інформацію про ризики, антикорупційну програму конкретного органу на мапі уповноважених, звернутися щодо конкретного порушення або проконсультуватися в питаннях антикорупційного характеру. Також громадяни зможуть перевірити, наскільки ефективно той чи інший орган займається антикорупційною роботою. Тобто, всю інформацію щодо органу чи організації, юридичної особи можна буде знайти на одному сайті”, - повідомив Деркач.

Розробники Антикорупційного порталу керувалися оцінками Світового банку про те, що всі організації державного й приватного сектору, де вибудовано системи управління корупційними ризиками, в рази ефективніші у своїй діяльності, наголосив голова НАЗК.

“Сучасний світ - це мережевий світ. Мережеве використання ресурсів з точки зору управління та організації процесів дає підвищення ефективності щонайменше в 100 разів. Сподіваємось, що тепер не треба буде щоразу заглиблюватись у законодавство та намагатись зрозуміти якісь складні процеси, а треба насамперед використовувати експертизу колег. Саме орієнтуючись на це, ми й розробляли цей портал”, - сказав Новіков.

Читайте також: У НАЗК виконуватимуть закон про олігархів попри розбіжності

Учасники заходу розповіли, що середній час затвердження антикорупційної програми у НАЗК триває 90 днів. Більшість часу витрачається на те, щоб уповноважені отримали результати розгляду, внесли зміни до програми відповідно до рекомендацій НАЗК та повторно її надіслали. Для того, щоб скоротити цей час втричі, НАЗК розробило спеціальний Антикорупційний портал для уповноважених із питань запобігання та виявлення корупції. Завдяки порталу уповноважені отримають не лише ресурс з корисною інформацією, а й персональні кабінети, через які вони зможуть консультуватися безпосередньо з працівниками НАЗК.

Крім того, матеріали порталу будуть корисними для керівників органів влади, громадських активістів та журналістів, які оцінюють питання боротьби з корупцією в Україні, вважають розробники Антикорупційного порталу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-