Поліція відкрила вже 486 справ щодо підробки COVID-сертифікатів і ПЛР-тестів

Поліція відкрила вже 486 справ щодо підробки COVID-сертифікатів і ПЛР-тестів

Укрінформ
Національна поліція України наразі вже зареєструвала 486 кримінальних проваджень щодо підробки COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів. Також встановили 1750 громадян, які скористалися незаконними послугами.

Про це під час брифінгу щодо протидії підробці COVID-сертифікатів заявив начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олександр Гринчак, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, інформація щодо підробки COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів несе значний резонанс.

“Що робить Нацполіція? Поліція, серед іншого, взаємодіє наразі з Мінцифрою, МОЗ, Держприкордонслужбою... І на сьогодні Нацполіція вже зареєструвала 486 кримінальних проваджень, проведено 140 обшуків, 53 ресурси (які пропонували такі документи — ред.) нам вдалося заблокувати. Також встановлено вже 1750 громадян, які скористалися послугами так званих злочинців”, - зазначив очільник Департаменту кіберполіції Нацполіції.

Читайте також: У Мінцифри сказали, чи може фейковий COVID-сертифікат потрапити до «Дії»

За його словами, проводитиметься перевірка тих громадян, які скористалися послугами з підроблення документів про вакцинацію.

Читайте також: МОЗ просить повідомляти про підробку COVID-документів на «гарячі» лінії силовиків

Серед іншого, він поінформував, що 94 % ресурсів, які пропонують продаж ПЛР-тестів та підроблених COVID-сертифікатів, є фейковими, або це робота шахраїв.

Окремо він поінформував, що наразі вартість підробленого COVID-сертифіката в Україні орієнтовно становить від 2 до 15 тисяч гривень, а підроблених ПЛР-тестів — орієнтовно від 200 до 700 гривень.

Читайте також: Підробка даних про вакцинацію: МОЗ вимагає відсторонити керівників 15 медзакладів

Як повідомлялося, голова Нацполіції Ігор Клименко поінформував, що поліція перевірятиме COVID-сертифікати по QR-коду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-