ЄСПЛ відхиляє 90% скарг проти України - експерт

ЄСПЛ відхиляє 90% скарг проти України - експерт

Укрінформ
Україна посідає одну з лідерських позицій за кількістю подачі скарг проти держави до Європейського суду з прав людини, проте лише 10% із них визнавалися прийнятними на стадії попереднього розгляду, а 90% – відхилялися.

Про це Укрінформу повідомив провідний юрист Секретаріату ЄСПЛ, екскерівник відділу України в Секції фільтрації скарг Дмитро Третьяков.

«Наразі ситуація змінюється на користь збільшення обсягу прийнятих заяв внаслідок отримання їх від осіб в місцях несвободи. Люди скаржаться на типові порушення, пов’язані із неналежними умовами утримання, тривалим триманням під вартою тощо», – зазначив він.

Належні вимоги до скарг з метою успішного звернення до ЄСПЛ правники обговорять під час круглого столу, організованого Комітетом Національної асоціації адвокатів України (НААУ) з наближення української системи адвокатури до європейських правових стандартів спільно з Укрінформом 5 жовтня о 15:00.

Читайте також: ПАРЄ відхилила список кандидатів від України на посаду судді ЄСПЛ

Запрошений гість зі Страсбурга – Дмитро Третьяков, який нині обіймає посаду заступника секретаря Адміністративного трибуналу Ради Європи.

Читайте також: Малюська каже, що звільнення його заступника не вплине на розгляд справ у ЄСПЛ

Як повідомляв Укрінформ, станом на початок 2020 року Україна залишалася у трійці країн, громадяни яких найбільше зверталися до Європейського суду з прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-