ПАРЄ відхилила список кандидатів від України на посаду судді ЄСПЛ

ПАРЄ відхилила список кандидатів від України на посаду судді ЄСПЛ

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи відхилила список кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) від України.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, відповідне рішення було оголошено під час сесії ПАРЄ у Страсбурзі.

Так, список відхилено тому, що не всі кандидати відповідають критеріям для обрання суддею Європейського суду з прав людини. Тож Україна має подати новий список кандидатів.

“Це означає, що Україна має проводити новий відбір. За результатами цього відбору той кандидат, який є в цьому списку, але щодо якого питань нема, знову може бути в списку, а інших, щодо яких уже висловлені зауваження, нема сенсу вписувати. Тобто, весь цей процес затягується, думаю, що не менш ніж на пів року”, - сказав у коментарі кореспонденту Укрінформу член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко.

Читайте також: ПАРЄ проведе дебати через міграційну кризу на кордонах з Білоруссю

Як повідомляв Укрінформ, комітет Парламентської асамблеї Ради Європи з відбору суддів до Європейського суду з прав людини оцінив список кандидатів від України на посаду судді ЄСПЛ і рекомендував відхилити його.

"Комітет провів співбесіду з усіма кандидатами 16 вересня 2021 року. Комітет рекомендує Асамблеї відхилити список, тому що не всі кандидати відповідають критеріям для обрання суддею Європейського суду з прав людини, та звернутися до України з проханням подати новий список кандидатів", - йдеться у рішенні.

Читайте також: На осінній сесії ПАРЄ обговорять переслідування корінних народів в окупованому Криму

Зазначається, що серед кандидатів, запропонованих Україною - Микола Гнатовський, Олександр Мережко та Гаяне Нуріджанян.

Осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) проходить у Страсбурзі з 27 по 30 вересня 2021 року в змішаному форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-