СБУ заблокувала масштабну схему шахрайства з банківськими картками

СБУ заблокувала масштабну схему шахрайства з банківськими картками

Фото
Укрінформ
Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували у Вінниці масштабну схему заволодіння коштами громадян через роботу підпільного «call-центру».

Про це повідомили в СБУ, передає Укрінформ.

Нелегальний «бізнес» проіснував понад 4 місяці, а його щомісячний обіг перевищував 6 млн грн.

За даними слідства, вінничанин орендував у центрі міста офісне приміщення і облаштував у ньому роботу «call-центру». Для нелегальної діяльності зловмисник залучив 25 працівників – безробітних місцевих жителів.

«Оператори» представлялися працівниками служби безпеки банківських установ чи правоохоронних органів і виманювали у громадян їхні персональні дані. Тих, хто виявився не надто довірливим, спонукали самостійно переказати кошти на «резервний» рахунок. Після цього гроші виводили у тінь через мережу афілійованих фірм і переводили у готівку.

У ході обшуку в приміщенні «call-центру» правоохоронці виявили майже 100 одиниць комп’ютерної техніки і телекомунікаційного обладнання, чорнові записи із даними банківських платіжних карток та документацію із доказами протиправної діяльності.

Наразі у межах кримінального провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України триває слідство для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправних дій.

Читайте також: Українці стали вдвічі частіше натрапляти на шахраїв в інтернеті

Як повідомлялось, у Херсонській області судитимуть учасників організованої групи інтернет-шахраїв за привласнення 250 тисяч гривень громадян.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-