Обов’язкова вакцинація: документ МОЗ винесли на громадське обговорення

Обов’язкова вакцинація: документ МОЗ винесли на громадське обговорення

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я оприлюднило для громадського обговорення проєкт наказу, яким затверджується перелік професій, що підлягають обов'язковій вакцинації.

Як передає Укрінформ, проєкт документа оприлюднений на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Як зазначається в пояснювальній записці до документа, проєкт наказу передбачає затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням (в разі відсутності абсолютних медичних протипоказань до проведення профілактичних щеплень), передбачивши включення обов'язкових профілактичних щеплень проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на період дії карантину..., для працівників: 1. Центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів. 2. Місцевих державних адміністрацій. 3. Закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальні, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Читайте також: Обов'язкова вакцинація: Ляшко пояснив, що чекає незгідних

Також наголошується. що працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників та (або) поширення ними інфекційних хвороб, підлягають обов'язковим профілактичним щепленням також проти інших відповідних інфекційних хвороб відповідно до статті 12 Закону України «Про захист населення відінфекційних хвороб».

У разі відмови або ухилення від обов'язкових профілактичних щеплень у порядку, встановленому законом, ці працівники відсторонюються від виконання зазначених видів робіт.

Читайте також: У МОЗ розповіли, за яких умов нещеплених працівників відсторонять від роботи

Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням проти інших відповідних інфекційних хвороб, встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-