В ОАСК заявили про відсутність грошей на зарплату працівникам

В ОАСК заявили про відсутність грошей на зарплату працівникам

Укрінформ
У Окружному адміністративному суді Києва станом на четвер відсутні кошти для виплати заробітних плат працівникам судової установи.

Про це йдеться у заяві ОАСК, розміщеній на Фейсбук-сторінці відомства, передає Укрінформ. 

«Станом на 30 вересня 2021 року в Окружному адміністративному суді міста Києва відсутні кошти для виконання своїх функцій, а саме – для виплати заробітної плати працівникам. Тотальне недофінансування з початку року призвело до того, що на сьогодні фонд оплати праці вичерпано повністю», - йдеться у повідомленні.

При цьому, як зазначають у ОАСК, кількість звернень громадян до суду за захистом своїх прав зростає з кожним місяцем.

«Ми повідомляли, що з початку року до суду надійшло майже 28 тис. справ та матеріалів. За останні чотири роки цей показник збільшився на 55%, в той час як заробітна плата працівників апарату з початку року через брак коштів лише зменшувалась», - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: Не(відбір) до Етичної ради ВРП, або Як Рада суддів знову загрожує судовій реформі в Україні

Як приклад у суді навели ситуацію, коли працівник канцелярії, на якого покладено обов’язок реєстрації вхідної кореспонденції – позовів, клопотань та інших процесуальних документів, цього місяця отримав близько 7 тисяч гривень, що значно нижче рівня середньої зарплати по Україні.

Така ситуація спричинила відтік кваліфікованих кадрів – за останні три місяці звільнились 13 працівників апарату суду, зазначається у повідомленні.

ОАСК інформує, що вже повідомляв Державну судову адміністрацію України як розпорядника коштів про ситуацію, яка склалася, але, за інформацією установи, наразі це питання залишається невирішеним.

Читайте також: Корупція в ОАСК: суд продовжив слідство у справі брата Вовка

«Важливо розуміти, що в таких умовах під загрозу потрапляє не просто можливість суду здійснювати свої функції, але і право кожного громадянина на звернення до суду за захистом. Сподіваємось на якнайшвидше врегулювання цього питання та недопущення колапсу в системі правосуддя», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, раніше ВРП заявляла про недостатність коштів, передбачених Держбюджетом-2021 для фінансування судової системи, та зверталася до Міністерства фінансів, Комітету ВРУ з питань бюджету, Комітету ВРУ з питань правової політики, із проханням забезпечити критично необхідні видатки за бюджетною програмою «Забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ системи правосуддя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-