В Україні оголосили хвилину мовчання за загиблими у Бабиному Яру

В Україні оголосили хвилину мовчання за загиблими у Бабиному Яру

Укрінформ
У 80-ті роковини масових розстрілів у Бабиному Яру в Києві 29 вересня о 12:00 в ефірі українських телеканалів оголошено хвилину мовчання за жертвами нацистської розправи.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення.

«20 вересня о 12:00 в ефірі телерадіокомпаній оголошується хвилина мовчання... Також у визначений час телерадіоорганізації мають розміщувати на екранах зображення палаючої свічки", - ідеться у повідомленні Нацради.

Як повідомлялося, у перші дні масових розстрілів у Бабиному Яру, 29-30 вересня 1941 року, загинула 33 771 особа. Загалом за роки Другої світової війни у Бабиному Яру, за різними оцінками, полягло від 100 до 150 тисяч осіб – євреїв, ромів, караїмів, радянських військовополонених, учасників українського націоналістичного руху опору, пацієнтів психіатричної клініки та представників інших національних чи соціальних груп, яких окупанти вважали «зайвими».

Читайте також: Президент ушанував пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру

Президент Володимир Зеленський вранці 29 вересня поклав квіти до пам’ятника громадянам, страченим нацистами у Бабиному Яру, та встановив лампадку до підніжжя пам’ятного знака «Менора».

Читайте також: В усіх школах України проходить національний урок пам’яті до роковин трагедії Бабиного Яру

Крім того, квіти від Президента покладено до пам’ятника ромам, вбитих нацистами, а також до пам’ятника українській поетесі Олені Телізі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-