Щеплення проти грипу і коронавірусу можна робити в один день - експерт

Щеплення проти грипу і коронавірусу можна робити в один день - експерт

Відео
Укрінформ
Національна технічна група експертів з питань імунізації вважає, що щеплення проти грипу і коронавірусної хвороби COVID-19 можна робити в один день.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю медичній експертці ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій розповів голова Національної технічної групи експертів з питань імунізації Федір Лапій. 

"Вчора ми проголосували щеплення проти грипу проводити в один день з будь яким інтервалом з вакцинами проти COVID-19. Це не означає, що завтра це рішення буде легітимним. Це наша рекомендація для МОЗ", - сказав Лапій.

За його словами, у разі поєднання захворювання на грип та захворювання на коронавірусну хворобу ризик смерті набагато вищий.

Читайте також: В Україні контроль якості пройшла одна вакцина проти грипу, ще дві - «на підході»

Лапій додав, що стосовно вакцинації проти інших інфекційних хвороб вирішено зберети 14-денний інтервал між введенням двох різних вакцин.

Читайте також: В Україні хочуть дозволити вакцинацію Pfizer всіх дітей від 12 років

Як повідомляв Укрінформ, за прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я, у новому епідсезоні в Україні ймовірно циркулюватимуть 4 штами вірусу грипу: вірус, подібний A/Victoria/2570/2019(H1N1)pdm09; вірус, подібний A/Cambodia/e0826360/2020(H3N2); вірус, подібний В/Washington/02/2019(лінія B Victoria); вірус, подібний B/Phuket/3073/2013(лінія B/Yamagata). До аптечної мережі цього року планується доставити приблизно мільйон доз вакцини проти грипу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-