В Україні можуть запустити проєкт накопичувальних пенсій на об'єктах великої приватизації

В Україні можуть запустити проєкт накопичувальних пенсій на об'єктах великої приватизації

Укрінформ
Міністерство соціальної політики запропонує уряду на засіданні підтримати проєкт постанови, яким передбачається запустити пілотний проєкт запровадження накопичувальних пенсійних програм на об'єктах великої приватизації.

Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна сказала під час дискусії на тему: “Накопичувальна пенсія - українська мрія чи реальність?”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Є два проєкти постанови. Один із них на цьому тижні будемо надсилати на розгляд уряду. Ми хочемо запустити пілотний проєкт із впровадження накопичувальних пенсійних програм на об'єктах великої приватизації. Через зобов'язання щодо соціальної відповідальності нових власних цих об'єктів. Це, мені здається, дуже хороший проєкт”, - сказала Лазебна.

За її словами, коли продається якийсь об'єкт, завжди є соціальні зобов'язання. “Чому б їх не записати як такий пріоритет, як привабливість для людини, що там має бути пакет із пенсійними накопиченнями? Це пілотний проєкт”, - додала представниця уряду.

Глава Мінсоцполітики зазначила, що проєкт цього документу вже опрацьований із Фондом державного майна, Міністерство фінансів також без зауважень його погодило. “Я дуже сподіваюся, що пройдемо у Кабміні всі процедури, але такий пілотний проєкт треба запускати, бо це знову про розвиток добровільних пенсійних накопичень. Це про розвиток свідомості роботодавців, що треба думати про своїх працівників”, - зазначила Лазебна.

Вона також звернула увагу на те, що Мінсоцполітики готує й інший важливий проєкт постанови - щодо соціального пакета із накопичувальними пенсіями для окремих груп працівників, які виконують соціально важливі роботи та плата яких фінансується із державного бюджету. Йдеться по такі категорії, як працівники національної поліції та медичні працівники. “Це така світова практика вдячності суспільства та додаткової матеріальної мотивації людей, які беруть на себе відповідальність за нашу безпеку та за наше здоров'я”, - сказала міністр.

Читайте також: Марченко розповів про перехід до накопичувальних пенсій - що пропонує уряд

Лазебна запевнила, що вже обговорила таку ініціативу із керівництвом міністерства внутрішніх справ та міністерства охорони здоров'я та отримала підтримку. Вона розраховує на те, що уряд схвалить цей документ також. І після цього можна було б говорити й про накопичувальні пенсії для соціальних працівників, вчителів, військових, додала Лазебна.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні вирішить питання із забезпечення достойними пенсіями та потужним інвестиційним ресурсом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-