Єрмак - про замах на Шефіра: Слідство співпрацює зі США і Британією

Єрмак - про замах на Шефіра: Слідство співпрацює зі США і Британією

Укрінформ
Після обстрілу автомобіля Сергія Шефіра влада України отримала від міжнародних партнерів багато слів підтримки та пропозицій допомоги в розслідуванні.

Нині в цій справі українські правоохоронці співпрацюють з колегами зі США і Великої Британії, заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє Укрінформ.

"Цей замах викликав шалену реакцію, ми отримали багато дзвінків зі словами підтримки з боку практично всіх наших друзів, партнерів. Багато хто запропонував свою допомогу. І сьогодні наші правоохоронці співпрацюють зі США, і з Великою Британією. Тому я впевнений, що ми дізнаємося, хто за цим стояв", - розповів Єрмак.

Читайте також: «Ми дещо знайшли»: у МВС розповіли про розслідування замаху на Шефіра

Він зазначив, що чекає, коли про замовників і виконавців злочину розповість слідство, але висловив переконання, що "за цим стоять сили, які не хочуть реформ у країні, не хочуть припинення війни і не хочуть очищення країни від криміналітету".

Як повідомлялося, 22 вересня у Київській області обстріляли автомобіль першого помічника Президента України Сергія Шефіра, його водій зазнав поранень. За інформацією МВС, в автомобіль влучили більше 10 куль.

Відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією - замах на вбивство двох і більше осіб.

Читайте також: Замах на Шефіра: у МВС назвали основну версію, до якої схиляється слідство

Голова Нацполіції Ігор Клименко поінформував, що правоохоронці розглядають як основні версії обстрілу автомобіля Шефіра замах з метою тиску на керівництво держави та спробу дестабілізацію політичної ситуації. Окрім того, за його словами, розглядається версія причетності спецслужб інших держав.

Згодом заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін повідомив, що до розслідування замаху на Шефіра долучаться представники Федерального бюро розслідувань США.

Фото: Ірина Венедіктова, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-