ФБР долучиться до розслідування замаху на Шефіра – Єнін

ФБР долучиться до розслідування замаху на Шефіра – Єнін

Укрінформ
Представники Федерального бюро розслідувань (ФБР) долучаться до розслідування кримінального провадження щодо замаху на першого помічника Президента України Сергія Шефіра, який стався 22 вересня.

Про це в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» заявив заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін, передає кореспондент Укрінформу.

«Професіоналізм наших слідчих та криміналістів жодним чином не поступається нашим американським колегам. Але для того, щоб у жодного – не тільки мешканця України, але й іноземного нашого партнера – не виникали жодних сумнівів об'єктивність, неупередженість та професіоналізм нашого розслідування, ми, безумовно, відповіли згодою на люб’язну пропозицію американських партнерів, зокрема ФБР, поспівпрацювати з нами. Ми на контакті з ними, іде процес», - сказав Єнін.

Читайте також: «Ми дещо знайшли»: у МВС розповіли про розслідування замаху на Шефіра

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області 22 вересня обстріляли автомобіль першого помічника Президента Сергія Шефіра, його водій зазнав поранень.

За інформацією МВС, в автомобіль влучило понад 10 куль. Постріли були здійснені з лісу з автоматичної зброї по ходу руху автомобіля. За фактом обстрілу автомобіля першого помічника Президента відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією - замах на вбивство двох і більше осіб.

Голова Нацполіції Ігор Клименко поінформував, що поліція розглядає як основні версії обстрілу автомобіля Шефіра замах з метою тиску на керівництво держави і дестабілізацію політичної ситуації. У тому числі, за його словами, розглядається версія за участю спецслужб іноземних держав.

Читайте також: Замах на Шефіра: у МВС назвали основну версію, до якої схиляється слідство

Зі свого боку заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін поінформував, що кулі, якими стріляли по автомобілю, не випускалися на території України та фактично раніше не використовувалися на території нашої держави.

23 вересня у поліції Київщини поінформували, що поліцейські разом із Національною гвардією та працівниками ДСНС обстежують понад 430 гектарів лісу та відпрацьовують найближчі до місця скоєння злочину населені пункти. Працівники ДСНС розпочали огляд найближчих водойм, підключилися водолази.

Читайте також: Життю водія Шефіра після стрілянини нічого не загрожує - Єнін

23 вересня радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що Поліція наразі вивчає відео із камер з будинків, які розташовані біля лісу, де стався замах на Шефіра.

За словами радника міністра, наразі поліція також вивчає трафіки мобільних телефонів, які перебували на тій території, де це сталося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-