У школах 29 вересня відбудеться урок до роковин трагедії Бабиного Яру

У школах 29 вересня відбудеться урок до роковин трагедії Бабиного Яру

Укрінформ
У середу, 29 вересня, в усіх українських закладах загальної середньої освіти відбудеться Національний урок до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

Захід проводитиметься спільними зусиллями МОН та Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» з метою формування історичної правди про події Голокосту.

Національний урок пам’яті покликаний сприяти формуванню стійкого негативного ставлення громадян до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя.

Читайте також: На 80-ті роковини трагедії Бабиного Яру в телеефірі оголосять хвилину мовчання

Також урок має на меті розкрити сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлити тему розстрілів у Бабиному Яру, розвивати навички критичного мислення через аналіз джерел та розширити сучасне сприйняття процесу вивчення історії.

Для проведення заходу в 5-6, 7-8 та 9-11 класах підготовлено серію методичних рекомендацій та сценаріїв для вчителів.

Зокрема під час уроку буде використовуватися освітня платформа «Червона точка пам’яті», яка дозволить учням зробити свій внесок у колективне знання про Голокост і Другу світову війну. За допомогою платформи кожен школяр зможе додати на карту свою «червону точку» у вигляді записаного спогаду, копії документа із сімейного архіву, знахідки з місцевого музею або інформації про пам’ятник жертвам Голокосту у відповідному населеному пункті.

Читайте також: На роковини трагедії Бабиного Яру в Києві очікують президентів Німеччини, Ізраїлю та Албанії

Усі матеріали підготовлені з урахуванням віку та емоційної зрілості школярів. Ознайомитися та завантажити матеріали можна за покликанням.

Як повідомлялося, Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» запустив онлайн-платформу для вивчення історії Другої світової війни та Голокосту у школах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-