На 80-ті роковини трагедії Бабиного Яру в телеефірі оголосять хвилину мовчання

На 80-ті роковини трагедії Бабиного Яру в телеефірі оголосять хвилину мовчання

Укрінформ
У 80-ті роковини масових розстрілів у Бабиному Яру у Києві 29 вересня о 12:00 в ефірі українських телеканалів оголосять хвилину мовчання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна рада з питань телебачення та радіомовлення.

"29 вересня – 80-ті роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру (29-30 вересня 1941 року). Ця трагічна дата є символом “Голокосту від куль” і символом нацистської політики знищення людей в Україні, цьогоріч вона відзначається відповідно до постанови Верховної Ради України від 16.12.2020 № 1092-IX", - ідеться у повідомленні.

Бабин Яр – це некрополь для більш ніж 100 тисяч цивільних громадян – як дорослих, так і дітей та людей старшого віку, військовополонених. Із вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводилися військовими і поліцією окупаційної нацистської влади.

Нацрада наголошує, що 29 вересня українські телевізійні і радіоканали повинні припинити трансляцію комедійних фільмів, гумористичних передач, музичних кліпів, реклами та повідомлень, що містять аудіовізуальну інформацію гумористичного характеру.

Читайте також: Штайнмаєр приїде в Україну на роковини трагедії Бабиного Яру

"Також не повинно бути в ефірі музичних передач, що містять твори мажорного звучання, вікторин і розіграшів призів, музичних творів гумористичного характеру. О 12:00 в ефірі телерадіокомпаній оголошується хвилина мовчання, а перед хвилиною мовчання мовники мають поінформувати глядачів про події цієї моторошної сторінки людської цивілізації. Також у визначений час телерадіоорганізації мають розміщувати на екранах зображення палаючої свічки", - зазначили у Нацраді.

Докладніше з правилами ведення мовлення телерадіоорганізаціями у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, 29-30 вересня 2021 року в Бабиному Яру у Києві відбудуться пам’ятні заходи, які організовують Український інститут національної пам’яті, Національний історико-меморіальний заповідник «Бабин Яр», Інститут історії України НАНУ за підтримки Світового конгресу українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-