ТСК щодо «вагнерівців» викликає Бутусова

ТСК щодо «вагнерівців» викликає Бутусова

Укрінформ
Голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо розслідування справи про ПВК "Вагнера" Мар'яна Безугла викликає на заслуховування головного редактора видання "Цензор.НЕТ" Юрія Бутусова через поширену ним інформацію про заслуховування ТСК Василя Бурби.

Про це Безугла написала на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Вона висловлює здивування, яким чином Бутусов може знати, про що йшлося на закритому засіданні ТСК.

"Були присутні члени ТСК і В.Бурба. Це єдині джерела інформації про те, що було вчора. Засідання "грифоване". Підпадає під Закон про держтаємницю. Це кримінальна відповідальність. Не думаю, що Василь Васильович буде давати фейковий варіант державної таємниці", - зазначила Безугла.

Вона також вдається в питання, чи не є Бутусов "інструментом чи свідомим агентом російської спецоперації”.

"Чи ж просто Бутусов взяв і написав свою попередню версію, аби якось, ну хоч якось "приліпитися" до роботи ТСК? Хто він, свідок, інструмент чи свідомий агент російської спецоперації з дезінформації в Україні? Будемо розбиратися”, - наголосила Безугла.

Щоб з’ясувати всі ці питання Безугла викликає Бутусова на заслуховування ТСК.

Читайте також: Bellingcat протягом двох тижнів оприлюднить текст розслідування про «вагнерівців»

“Викликаю Юрія Бутусова на заслуховування. Час і місце буде повідомлено. Настав час відповідальності за сказане, зроблене і зламане", - написала вона.

Бутусов опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці нібито зміст свідчень колишнього начальника Головного управління розвідки Міноборони Василя Бурби, якого заслухала ТСК в режимному приміщенні. Крім іншого, журналіст стверджує, що на допиті Бурба нібито повністю підтвердив під протокол всі обставини провалу спецоперації, який “стався після наради в кабінеті президента Зеленського”, і який Офіс Президента намагається приховати.

Читайте також: У «справі вагнерівців» немає доказів про проведення такої операції на території України – ДБР

Як повідомляв Укрінформ, Тимчасова слідча комісія Верховної Ради щодо операції із затримання представників ВПК “Вагнер” заслухала екскерівника Головного управління розвідки Міноборони Василя Бурбу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-