Україна наразі не веде переговори про закупівлю інноваційних COVID-ліків

Україна наразі не веде переговори про закупівлю інноваційних COVID-ліків

Укрінформ
Україна не веде перемовини стосовно закупівлі інноваційних ліків від ковіду.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"З приводу інноваційних ліків питання було розглянуто на робочій групі з розробки протоколів, було внесено відповідні зміни до клінічного протоколу ведення пацієнтів з коронавірусною хворобою. І ці інноваційні ліки дійсно зараз включені в протокол лікування. Поки не ведуться перемовини щодо їх потенційної закупівлі, але тим не менш ми подивимося по їх ефективності. Оскільки ліки є дійсно інноваційними, і ми бачимо лише результати клінічних випробувань, досліджень, вони є перспективними, тоді будемо вже орієнтуватися щодо їх ефективності, яка буде продемонстрована саме на практиці", - сказав Кузін.

Читайте також: Єврокомісія уклала третій контракт на постачання ліків проти COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, у регіони було доставлено 20 тис. флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 40 тис. флаконів Етесевімабу (Etesevimab).

Ліки були доставлені в Україну 4 вересня за сприяння Посольства України в США як гуманітарний вантаж, наданий американською благодійною організацією Direct Relief. Останні домовленості щодо отримання цієї допомоги були узгоджені під час візиту Президента України Володимира Зеленського та міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка до США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-