Смерть українця у Вроцлаві: в Польщі звільнили з роботи другого поліцейського

Смерть українця у Вроцлаві: в Польщі звільнили з роботи другого поліцейського

Укрінформ
Комендант поліції Нижньосілезького воєводства (південний захід Польщі) прийняв рішення звільнити зі служби з 24 вересня другого поліцейського, що брав участь у затриманні в липні 25-річного українця Дмитра Никифоренка, який згодом помер.

Про це йдеться в офіційному повідомленні поліції Нижньосілезького воєводства РП, передає кореспондент Укрінформу.

Як повідомляється, комендант поліції прийняв рішення звільнити другого поліцейського, оскільки він визнав, що “є сумніви щодо відповідності поліцейського вимогам”, передбаченим законом про поліцію і недотримання присяги поліцейського. Останньому інкримінують також нереагування на невідповідні дії інших поліцейських, які застосовували фізичну силу та гумові палиці проти громадянина України.

Читайте також: Смерть українця у Вроцлаві: прокуратура зможе назвати причину наприкінці вересня

Інформується, що поліція веде дисциплінарні розслідування щодо п’яти поліцейських, які брали участь у затриманні Никифоренка. Двох із них уже звільнено зі служби, щодо третього триває процедура видалення зі служби в поліції.

Першого поліцейського було звільнено з поліції 10 вересня.

Читайте також: Дещиця: Україна направить Польщі ноту через загибель українця у Вроцлаві

Як повідомляв Укрінформ, у Вроцлаві після затримання поліцією і перевезення до витверезника 30 липня помер 25-річний Дмитро Никифоренко з Немирова Вінницької області. За даними відеомоніторингу, який дослідило видання Gazeta Wyborcza, польські поліцейські застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, що і стало причиною його смерті.

Під час візиту до Польщі 9 вересня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що винні у смерті українця мають бути притягнуті до відповідальності.

Читайте також: У МЗС обіцяють зробити все, щоб з’ясувати обставини смерті українця у Польщі і покарати винних

Українські та польські активісти у вересні вже декілька разів пікетували управління поліції Нижньосілезького воєводства у Вроцлаві, вимагаючи справедливості, захисту і чесного розслідування справи щодо смерті Никифоренка.

В Окружній прокуратурі міста Свідниця, де розслідується справа, повідомили агентству, що остаточну причину смерті українця буде підтверджено після отримання наприкінці вересня результатів гістопатологічної й токсикологічної експертиз.

Фото: pixabay.com/CC0 Public Domain

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-