Польща не фіксує збільшення нелегальних мігрантів з України

Польща не фіксує збільшення нелегальних мігрантів з України

Ексклюзив
Укрінформ
На відрізку кордону Польщі з Україною не фіксується збільшення кількості нелегальних перетинів кордону на фоні розгортання міграційної кризи на польсько-білоруському кордоні.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила речниця Бещадського відділу Прикордонної служби Польщі Елжбета Пікор.

“Ми не фіксуємо на цьому відрізку кордону радикального зростання нелегальної міграції, як це має місце на кордоні з Білоруссю”,- сказала Пікор.

За її словами, кількість спроб нелегального перетину кордону на відрізку кордону з Україною зберігнається на тому ж рівні, що й перед пандемією.

Читайте також: Прем'єр Польщі: Є відео з дронів, як у Білорусі мігрантів організовано везуть до кордону

Речниця зауважила, що велика заслуга в цьому українських прикордонників, які затримують багато нелегалів з українського боку кордону.

Вона додала, що з початку року у зоні відповідальності Бещадського відділу Прикордонної служби було затримано 170 нелегальних мігрантів. Зокрема, 21 вересня в районі населеного пункту Арламув затримано 10 громадян Афганістану: дві сім’ї з дітьми віком 12-16 років. Як зауважила Пікор, ці афганці шість років проживали в Україні, а зараз вирішили нелегально перетнути кордон і податися далі на Захід. В рамках процедури редмісії їх було повернено в Україну.

Читайте також: Міжнародні організації закликають розслідувати смерть мігрантів на кордоні Польщі й Білорусі

У зоні відповідальності Бещадського відділу Прикордонної служби Польщі функціонують чотири автомобільні пункти пропуску: "Корчова-Кракіцець", "Медика-Шегині", "Будомєж-Грушів" і "Кросценко-Смільниця".

Упродовж останніх двох місяців на польсько-білоруському кордоні спостерігається різкий стрибок кількості нелегальних мігрантів, які намагаються потрапити до РП. У Польщі переконані, що створення міграційого тиску є гібридною операцію Білорусі, які сприяють приїзду мігрантів з Іраку, Сирії та інших країн до РБ. На польсько-білоруському кордоні встановлено загорожу з колючого дроту, а в прикордонних населених пунктах Люблінського та Підляського воєводств Польщі на початку вересня введено надзвичайний стан на 30 днів. Очікується, що його буде продовжено на наступний період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-