Половина видатків бюджету-2022 припадає на охорону здоров’я, соцзахист та освіту – Немчінов

Половина видатків бюджету-2022 припадає на охорону здоров’я, соцзахист та освіту – Немчінов

Укрінформ
Уряд працює єдиною командою з Верховною Радою, щоб визначені Президентом Володимиром Зеленським пріоритети були реалізовані якнайшвидше.

Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов написав у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«Уряд працює єдиною командою з Верховною Радою, щоби пріоритети, визначені Президентом Володимиром Зеленським, були реалізовані якнайшвидше. Головний пріоритет – людина, її здоров’я, добробут, безпека», - зазначив Немчінов.

Він додав, що у вівторок, зокрема, в парламенті був представлений проєкт державного бюджету, який є «бюджетом інвестицій у людину». У головному фінансовому документі країни, підкреслив урядовець, половина всіх видатків припадає на охорону здоров’я, соціальний захист та освіту.

«Президент ініціював підвищення заробітних плат медичним працівникам, вчителям, - це відбудеться вже з наступного року. Програма Президента «Здорова Україна», за якою вже будуються майданчики для активного відпочинку, триває реформа шкільного харчування, розширюється перелік доступних ліків, наступного року набиратиме обертів. У регіонах будуються інфраструктурні об’єкти для спорту високих досягнень», - додав Немчінов.

Він також нагадав про те, що глава держави обіцяв модернізувати армію, тому у бюджеті закладено суттєві видатки на сферу безпеки та оборони.

«Справедливі пенсії - таке завдання визначене Президентом для уряду, тому для більш ніж 9 мільйонів пенсіонерів передбачена індексація пенсій, здійснення доплати до пенсій для 411 тисяч військовослужбовців. Ще одну програма «Велике будівництво», головним рушієм якої є Президент України, кожен з українців бачив у своєму місті – це збудовані тисячі кілометрів доріг, нові лікарні, школи, реставрація пам’яток архітектури», - написав міністр КМУ.

За його словами, також Зеленський ініціював кредитні програми підтримки бізнесу 5-7-9 та доступної іпотеки для українців – перша допомогла бізнесу пережити наслідки пандемії, на це було спрямовано 62 мільярдів гривень, друга - стала можливістю отримати власне житло для 800 родин. Обидві програми триватимуть і надалі.

Читайте також: COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно у цифровому форматі – Немчінов

«Багато зроблено, але ще більше завдань визначено Президентом, тож уряд працює над їх виконанням і звітуватиме перед громадянами», - запевнив Немчінов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-